Mám další recept, který mám odzkoušený, tak proč se s ním nepodělit. Tentokrát se nejedná o salát jako posledně, ale o litou buhtu - mňamku třeba k odpolední kávě nebo čaji.
Suroviny:
240 g polohrubé mouky
240 g cukru krystal
500 g nastrouhaných jablek
50 g vlaškých ořechů
150 g rostliného tuku nebo másla
4 vejce
1 lžička mleté skořice
1 vanilkový cukr
2 kypřící prášky
- tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (my např. máme doma pekáč s keramickým povrchem, takže vymazávání a vysypávání nepraktikujem)
Poleva:
50 g Omegy
100 g čokolády na vaření
strouhaný kokos (my nedávali, aby to nepřebíjelo chuť jablek a skořice) a dkonce mám pocit, že mamka nedělala polevu z čokolády, ale z kakaa... poleva z čokolády bude lepší si myslím ;)
Postup:
Celá vejce, cukr a vanilkový cukr utřeme ve větší míse do pěny. Přilijeme rozpuštěný vlažný tuk a promícháme. V mouce rozmícháme skořici a prášky do pečiva. Nastrouhané jablka a mouku přidáváme střídavě do vaječné hmoty. Nakonec přidáme nadrobno nasekané ořechy. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme na předehřátou troubu na 180°C asi 30 až 40 minut. Toto množství těsta vystačí na dvě menší dortové formy nebo na velký plech s vyšším okrajem.
Na polevu si rozehřejeme Omegu a vmícháme do ní na kostičky rozlámanou čokoládu. Vychladlý jablečník vyjmeme z formy (v případě pečení na plechu ponecháme v něm) a polijeme jej čokoládovou polevou. Případně podle chuti posypeme kokosem.
RE: Jablečník | netty* | 05. 12. 2013 - 05:32 |
![]() |
damn-girl | 05. 12. 2013 - 18:16 |