Šmakoun na kari

15. říjen 2016 | 22.27 |

Čágo! Už dlouho tady nebyl nějaký recept, a tak to dneska napravím! Tahle dobrota je mé vlastní tvorby a pokud se bojíte šmakouna (výborný bílkový produkt s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku... k sehnání např. v Bille), tak to můžete nahradit kuřecím či krůtím masem.

Suroviny
1 šmakoun natural
1 menší cibule
3 středně velké mrkve
150 ml smetany na vaření
troška másla
troška soli

Postup
Nakrájenou cibuli si připravíme na másle, nakrájeného šmakouna na kostičky lehce orestujeme na cibuli s máslem a přidáme na na tenké plátky nakrájenou mrkev. Přidáme přiměřene kari a osolíme, podlijeme troškou vody a dáme dusit. Vše společně dusíme dokud mrkev nezměkne. Poté už jen přilejeme smetanu a ještě chvilku povaříme. Nejlíp to chutná, když se toto jídlo podává s rýží.

Je to bezvadná rychlovka, která vám i s přípravou zabere 30 min., takže je to okamžitě hotové. Pokud má někdo rád cizrnu, tak jde přidat i ta.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Šmakoun na kari tlapka 16. 10. 2016 - 09:46
RE: Šmakoun na kari lvice 25. 10. 2016 - 23:34