Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Restaurace Di Carlo má po Praze hned několik poboček. My navštívili tu ve Lhotce, která samu sebe představuje jako restauraci s kvalitní českou gastronomií, ale na jídelním lístku si lze všimnout, že vyří i nemálo italských specialit. Restaurace má i svou zahrádku, kterou jen kazí okolní silnice, ta však není až tolik vytížená, takže se i navzájem s ostatními slyšíte. Restaurace hned na první pohled zaujme svou atmosférou, které také napomáhají tlumená světla. Po usazení byla obsluha velmi pohotová a příjemná a na její zjištění, že má nové hosty se nemuselo dlouho čekat, ač byla docela zaplněná.
Jak jsem již říkala, jídelní lístek se skládá z českých i italských specialit a není jich na lístku tolik, což zaujme, jelikož máte větší jistotu, že kuchař vaří z čerstvých surovin, Mimo stálého lístku mají během obědů i speciální meníčko, které jsme však my nevyužili. Co se týče nápojů, tak pivo mají stálé ale některé druhy a značky i točí, to které je zrovna na čepu najdete na tabuli u baru. Nabízejí také klasické nápoje od dodavatelů, ty jsou však obohaceny o domácí limonády - osobně doporučuji malinovou nebo maracuju. Naopak nedoporučuji levandulovou - je málo výrazná.
Ani na jídlo jsme nečekali nijak dlouho, což bylo také příjemné zjištění. Jeho kvalita ale poněkud pokulhávala. Hned rozvedu proč. Já sama jsem v tom parnu neměla moc hlad, a tak jsem se po dlouhém bádání rozhodla pro hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky - jelikož nejím játrové knedlíčky, požádala jsem o polévku bez nich. Mimo to se u našeho stolu udělala objednávka na kulajdu, steaky a kuřecí křidýlka. Vývar mě hned po prvním ochutnání zklamal, byl skoro bez chuti. Byl sice hezky tmavý a sliboval výraznou chuť, ale to se bohužel nestalo. Několikrát jse m musela dosolovat a dopepřovat, abych se dobrala aspoň k nějaké chuti. Přirovnala bych to k vypláchnutému hrnci od vývaru. Další věc, která mi v polévce vydila byla zelenina, tedy spíš její podání - zelenina nakrájená na mini nudličky, ale za to ukrutně dlouhé, přičemž se pořádně nedaly nabrat a při povedeném pokusu nastalo zjištění, že je zelenina tvrdá. Vývar jsem měla bez knedlíčků, ale tak jsem v něm objevila hned několik pořádných kusů hovězího masa, což oceňuji. Kulajda prý nechutnala jako kulajda, česnekové křidýlka byly až moc česnekové, a tak prý nebyly poznat ostatní chutě. Křidýlka byly podávána s nakrájenou zeleninou, jednou z nich byl řapíkatý celer, který byl na několika koncích oschlý, což mi také nepřijde zrovna super. Ptala jsem se klukům, jaký byl jejich steak. Jeden z nich ho měl medium, jak si přál. Druhý si také objednal medium, ale byl úplně propečený. Kolega nevracel, ale to je jeho problém... pokud mu to osobně nevadí, tak co :-D. Po zklamání s vývarem jsem se jim rozhodla dát ještě jednu šanci - prostě jsem si potřebovala spravit chuť. S kolegou jsme se rozhodli pro suflé a tady naopak nešlo vytknout vůbec nic. Bylo naprosto dokonalé a ta zmrzlina k němu... MŇAM! Servírka nám poté pravila, že to je jedna z jejich nejlepších věcí na jídelníčku, což mně osobně přijde docela smutné, pokud to nejlepší v restauraci je dezert :-D.
Shrnuto a podtrženo. Restaurace je moc příjemná s krásnou atmosférou. Nechybí jí ani dobrá obsluha, která se vám neustále věnuje, ale jídlo (aspoň za mě) je spíš ten slabší průměr. A pokud sem půjdete, to suflé určitě vyzkoušejte! Na restauraci Di Carlo se můžete mrknout na jejich oficiálních strán/....