Molekulární kuchyně!

2. prosinec 2013 | 21.42 |

Už to bude v pátek 14 dnů co jsme ve školeměli ukázku molekulární kuchyně. Slyšela jsem o téhle záležitosti už dřívě, ale nějak jsem se o to nezajímala, ale když nám ve škole nabídli, že to můžeme vidět, tak jsem to chtěla poznat za každou cenu! Hlavně, když to bylo s ochutnávkou!

Kuchyni nám představoval šéfkuchař Petr koukolíček celé dvě hodiny a bylo to opravdu zajímavé. Vyprávěl nám o tom, jaký to má ohlas mezi "nepolíbenýma" lidma, jak se  k tomu dostal, jak se jednotlivé ty pokrmy vyrábí a další věci.

Molekulární kuchyně je vlastně kuchyně, kde se přetváří skupenství jednotlivých potravin = míchaný nápoj dostanete v podobě "žužu" kuličky, jablečný závin v podobě kostičky nebo třeba pití chlazené suchým ledem nebo cappucino chlazené ve vodíku.... je toho hrozné množství. Zde na fotkách můžete vidět, co jsme ve škole ochutnaly my:

1) Jablečný závin

http://distilleryimage3.ak.instagram.com/f2051938536511e3b7b80a0a660ee051_8.jpg

2) Pomerančový džus s mátovým sirupem uvnitř

http://distilleryimage3.ak.instagram.com/6b3ab200536511e3a86d12152b9775d5_8.jpg

3) Limonáda chlazená suchým ledem

http://distilleryimage8.ak.instagram.com/deb715a8535a11e3b0981289c86278ad_8.jpg

Dále jsme ještě měli cappucino chlazené vodíkem servírované našlehané ze šlehačkové láhce, ale to bohužel nemám vyfocené. Celé se mi to hrozně líbilo a ještě někdy bych to chtěla určitě zažít :)

No a jak se mám dále? Pohla jsem se seminárkou. Už jí mám dá se říct, skoro hotovou. Musím dopsat jen už pár stránek, ale seminárka na informační technologie už bude! Sice jemu se tamk x věcí nezdá, ale jemu se nebude zdát nikdy nic, tak na to dá se říct kašlu a udělám si to podle sebe = nervy jsou pryč :D. Taky nás 13. 12. čeká první zouška (písemná) z ekonomie cestovního ruchu a je rovnou ze 3 semestrů najednou, tak to asi bude vcelku sranda. Zítra se na to musím začít učit :/.

Ve fincentru jsem dá se říct postoupila a má manažerka řekla, že už to umím, a tak můžu mezi lidi, s tím, že už můžu začít pracovat 8). Dneska jsem si také byla pro smlouvu v realitce a za týden jí tam nesu odevzdat podepsanou - tam začínám od února, ale něco málo mě bude školit už teď. Navíc mi hned byl přidělenstůl v kanceláři a mohla jsem si vybrat část Prahy, ve které chci pracovat. Vzala jsem si teda Prahu 9 - což je ta část kde bydlím + její okolí. Znám to tady a mám docela přehled, takže bych ani nemusela nikde bloudit. Navíc říkal, že nemovitosti na Praze 9 jsou dobře prodejný :).

A teď k tomu asi co vás ještě furt zajímá. Děda. Má se čile k světu a je to pašák. Jsem  tam u něj 2x až 3x týdně a skoro poslední týden je dá se říct naprosto v normálu. S pamětí je na tom lépe jak celá rodina, v pohodě chodí, v pohodě se sám o sebe postará - je samostatný a normálně se s náma baví, jako dřív. Už i věříma tomu, že děda bude jako dřív do půl roka až do roka a celá rodina z toho máme obrovskou radost.
Je neuvěřitelné, jak velkou cestu ušel během těch 2 měsíců a jak se až zázračně dal dohromady. Vrací se mi ten samý děda, kterého jsem měla předtím a já jsem za to neskonale šťastná, troufám si říct, že tak velké štěstí jako je tohle mě ještě v životě nepotkalo! :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Molekulární kuchyně! boudicca 02. 12. 2013 - 22:01
RE(2x): Molekulární kuchyně! damn-girl 02. 12. 2013 - 22:04
RE: Molekulární kuchyně! tlapka 04. 12. 2013 - 18:24
RE(2x): Molekulární kuchyně! damn-girl 06. 12. 2013 - 21:22
RE: Molekulární kuchyně! sigrun 04. 12. 2013 - 18:49
RE(2x): Molekulární kuchyně! damn-girl 06. 12. 2013 - 21:23